Telefoonnummer:

+ 31 (0)45 521 7892

Email:

info@voetenwerklimburg.nl

Openingstijden:

Ma-Vr: 8.30-17.00 uur

Medische pedicure bij voetproblemen

Heb je ‘gezonde’ voeten, dan ga je naar de pedicure voor een heerlijke voetverzorging. Wie last heeft van voetproblemen, heeft juist baat bij een medische pedicure. Onze medisch pedicures behandelen niet alleen gezonde voeten, maar ook risicovoeten. Mensen met diabetes, reumatische aandoeningen, psoriasis, vaataandoeningen, kanker, ouderdom of neurologische aandoeningen hebben vaak risicovoeten. Sport je intensief? Ook dan is een medische pedicure noodzakelijk.

Hoe kunnen onze medische pedicures jou helpen?

Is er sprake van een voetprobleem door ziekte of aandoeningen? Dan hebben jouw voeten een specialistische aanpak nodig uitgevoerd door een medisch pedicure. Onze medisch pedicures zijn hiervoor speciaal opgeleid en nemen kleine klachten weg om grotere klachten te voorkomen. Voordat de behandeling start, wordt er een voetonderzoek gedaan. Zo weten zij precies wat jouw voeten nodig hebben en verwijzen ze je, indien nodig, naar een gespecialiseerde collega (zoals de podotherapeut of orthopedisch schoentechnicus) of de huisarts.

Wat is het verschil tussen een pedicure en een medisch pedicure?

Naar de pedicure kun je gaan met of zonder voetklachten. Voor een weldadige voetbehandeling of om van een bepaalde klacht af te komen. Zo verwijdert een pedicure eelt en worden blaren behandeld. Ook voor ingegroeide teennagels, voetwratten, likdoorns, eksterogen en kalk- en schimmelnagels kun je bij de pedicure terecht.

Juist als je in de categorie ‘risicovoeten’ valt, is een behandeling door de medisch pedicure noodzakelijk. Medisch pedicures hebben een specialistische opleiding gevolgd en dankzij hun medischa achtergrond kunnen zij als geen ander voeten met een verhoofd risico op complicaties behandelen. Hierbij worden specialistische technieken gebruikt zoals het aanbrengen van een nagelbrug, het uitvoeren van nagelreparaties en het zetten van nagelprotheses. Daarnaast weet de medisch pedicure alles over druk verdelende technieken en het maken van teenorthesen.

Tips voor je voetverzorging

Uiteraard laten onze medisch pedicures je niet naar huis gaan zonder goed advies over voetverzorging. Je ontvangt advies hoe je je voetklachten kunt verminderen en deze in de toekomst kunt voorkomen.

Afspraak maken

Wil je graag een afspraak maken voor een medische pedicure? Neem gelijk contact met ons op, we helpen je graag!