Telefoonnummer:

+ 31 (0)45 521 7892

Email:

info@voetenwerklimburg.nl

Openingstijden:

Ma-Vr: 8.30-17.00 uur

Onze podotherapeuten zijn zeer breed opgeleid en kunnen helpen bij de meest uiteenlopende behandelingen en therapieën. Bij het oplossen van specialistische zorgvragen staat er altijd een gespecialiseerde podotherapeut voor je klaar die beschikt over de juiste kennis en ervaring.

Ben je bijvoorbeeld diabetespatiënt, professioneel sporter of heeft je kind voetzorg nodig? Voetenwerk Limburg heeft de juiste specialisten in huis.

Podotherapie

Het doel van podotherapie is uiteenlopende voetklachten en klachten die ontstaan door het niet goed functioneren van de voeten te verminderen en te verhelpen. Onze ervaren voetspecialisten helpen je op weg naar meer bewegingsvrijheid!

Medisch pedicure

Is er sprake van een voetprobleem door ziekte of aandoeningen? Dan hebben jouw voeten een specialistische aanpak nodig uitgevoerd door een medisch pedicure. Onze medisch pedicures zijn hiervoor speciaal opgeleid en nemen kleine klachten weg om grotere klachten te voorkomen.

Diabetes voetzorg

25% van de diabetespatiënten heeft een verhoogd risico op een wond(je) omdat door vernauwing van de bloedvaten het bloed minder goed door je benen en voeten stroomt. Dit noemen we ook wel een diabetische voet. Omdat je deze wondjes niet voelt doordat zenuwen beschadigd zijn, kan dit gevaar opleveren voor je algehele gezondheid. Onze podotherapeuten zijn gespecialiseerd in diabetes voetzorg.

Reuma voetzorg

Heb je last van reuma? Dan kan de podotherapeut helpen om je pijn te verlichten en advies en ondersteuning te bieden. Bijvoorbeeld door het aanmeten van zolen of ortheses, het voorschrijven van voetbehandelingen of het geven van schoenadvies.

Oncologische voetzorg

Pijnlijke voetzolen door de bijwerking van bepaalde chemotherapeutische geneesmiddelen komt geregeld voor bij mensen die in behandeling zijn voor kanker. Onze podotherapeuten zijn opgeleid om de relatie tussen voetpijn en medicatie te leggen en de voeten in goede conditie te houden tijdens het chemotraject. 

Kindervoet

Omdat kindervoeten volop in ontwikkeling zijn, kunnen ze niet worden vergeleken met een volwassen voet. Heeft je kind voetklachten, dan kan hij of zij terecht bij een van onze specialisten. Samen kijken we naar een mogelijke oplossing. Het tijdig ontdekken van een foutieve stand en beweging in de voet, knie of heup van je kind kan in de toekomst vaak problemen helpen voorkomen.

Taping

Overbelasting van spieren en pezen kan opgelost worden door een tijdelijke therapie: taping. Bij deze behandelmethode wordt elastische tape gebruikt om spieren in hun functie te ondersteunen en de beweeglijkheid te waarborgen.

Podomanueel therapie

Bij podomanueel therapie kunnen blokkades in voeten en in het onderbeen worden opgeheven door kleine manipulaties. Deze manipulaties bestaan meestal uit snelle, korte bewegingen die het vastzittende gewricht ‘losmaakt’. Deze vorm van therapie dient meestal ter ondersteuning van andere podotherapeutische therapieën zoals taping of zolen.

Ingegroeide nagels/ orthonyxie

Wanneer de nagel van je teen in de nagelwand groeit, is er sprake van een ingegroeide teennagel. Meestal gaat dit niet vanzelf over en kan deze, als je er niets aan doet, verder ingroeien of leiden tot pijnlijke ontstekingen. Onze podotherapeuten behandelen een ingegroeide nagel door de onregelmatigheden aan de zijkant van de nagel op te heffen. Het dragen van te kleine of te smalle schoenen is vaak de grote boosdoener. Daarom ontvang je een klantgericht schoenadvies zodat je schoenen geen druk meer geven op de nagel.

Dermatologie

Bij Voetenwerk Limburg werken podotherapeuten die de opleiding dermatologie hebben gevolgd waardoor zij eerder huid- en nagelproblemen kunnen herkennen om tijdig en goed door te kunnen verwijzen naar huisarts en/of dermatoloog.

Schimmelnagels

Kalknagels, ook wel schimmelnagels genoemd, zijn voet- of handnagels die geïnfecteerd zijn door een schimmel. Schimmelnagels zijn erg besmettelijk en kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Voetenwerk Limburg is gespecialiseerd in de behandeling van schimmelnagels. Ook geven wij je advies hoe je schimmelnagels in de toekomst tegen kunt gaan.

Nagelreparaties

Het uitvoeren van nagelreparaties is onderdeel van medisch pedicure. Bij een nagelreparatie wordt er bij kapotte of stootnagels een laagje gel aangebracht zodat de nagel op een normale manier uit kan groeien.